دانشمندان با کشف ماهی مرکبی به نام ram horn squid از گونه مارپیچه‌ها (spirula) در اعماق آب در تایید تمتم دانسته‌ها و پیش‌فرض‌های قبلی خود دچار تردید شدند.
کد خبر: ۴۴
۱۷:۳۹ - ۱۴ آبان ۱۳۹۹

دانشمندان مدت‌ها است درباره ماهی مرکب شاخ قوچ یا Spirula spirula در حال تحقیق و جست‌وجو هستند و اکنون موفق شدند تنها بازمانده از این خانواده را پیدا کنند.

کشف نوعی ماهی مرکب که دانشمندان را شوکه کرده است + فیلم

البته، این موجود در معرض خطر انقراض یا آسیب‌پذیری از سوی طبیعت نیست؛ بلکه یافتن آن در طبیعت به خاطر شکل خاص اسکلت و پوشش بدنش بسیار سخت شده است. به همین دلیل هم یافتن یکی از این خانواده باعث شگفتی دانشمندان شده و فیلم واقعی از حرکت‌ها و زیست آن می‌تواند دنیا را تحت تاثیر قرار دهد.

 

 

این ماهی مرکب نشان داده شده در این ویدئو توسط دانشمندان موسسه Schmidt Ocean Institute ضبط شده است و کاملا متفاوت از نمونه‌های ماهی Spirula spirula است که در آزمایشگاه‌ها نگهداری می‌شود.

در این ماهی، اندام شناور رو به پایین هستند و اندام نورانی در بخش بالایی بدن قرار گرفتند. از این اندام نورانی برای کور کردن حیوانات طعمه استفاده می‌شود. بنابراین، می‌توان گفت این ماهی مرکب واقعی در طبیعت، درک ما از این موجودات را وارانه کرده است.

 

کشف نوعی ماهی مرکب که دانشمندان را شوکه کرده است + فیلم

 

رازهای اعماق هزاران فوتی دریا

این ماهی هم مانند سایر ماهی‌های مرکب دارای ۱۰ شاخک است و از نظر فنی واقعا یک ماهی مرکب نیست. بیشتر شبیه به یک گونه سَرپایان (Cephalopods) از شاخه نرم‌تنان است و می‌توانیم آن را یک سَرپایان مرکب بنامیم. همین‌طور، ویژگی‌های مشترک زیادی با موجودات مَلَوانَک یا ناتیلوس دارد.

هنوز کف دریاها ناشناخته باقی مانده است و اطلاعات بسیار کمی از موجودات آن بخش آب‌ها در دست داریم؛ دقیقا مانند بخش‌هایی از فضا که هنوز کامل کشف نشدند. بردن تجهیزات عکاسی و فیلم‌برداری یا آزمایشگاهی و اکتشافی به اعماق دریاها و تا کف آن‌ها بسیار سخت و در غالب اوقات ناممکن است.

این ماهی مرکب جزو جانورانی است که نزدیک کف دریا زندگی می‌کند و در اعماق ۳۰۰ فوتی یافت می‌شود. دانشمندان این فیلم طولانی را با یک وسیله رونده از راه دور و در عمق ۳ هزار فوتی در بخشی از سوال شرقی استرالیا گرفته‌اند.

موجوداتی که در این عمق از سطح دریا زندگی می‌کنند؛ موفق شدند سازگاری پویایی با این محیط زیست پیدا کنند. همین ماهی مرکب تازه کشف شده می‌تواند در طول روز و با کمک اسکلت مارپیچی و کاملا شناور خود هر روز تا هزاران فوت عمق را تنظیم کند.

انسان‌ها هرگز نمی‌توانند در چنین اعماقی از دریا نفوذ پیدا کنند و بدن آن‌ها بر اثر فشار زیاد متلاشی می‌شود اما این موجودات با استفاده از پوسته‌های بسیار سخت و کلسیفیه شده مانند صدف‌ها می‌توانند دوام بیاورند.

برچسب ها: زیست شناسی

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: