اصولا ما علاقمندان به گیاهان آپارتمانی علاقه عجیبی به تکثیر گیاهان در منزل را داریم. یکی از روش‌های متداول برای تکثیر گیاهان، قلمه زدن گیاه از قسمت ساقه و قرار دادن آن در آب یا خاک سبک برای ریشه زایی است.
کد خبر: ۳
۲۰:۴۶ - ۱۱ آبان ۱۳۹۹

به گزارش جویاخبر، با استفاده از نکات مهم زیر می‌توانید احتمال اشتباهات متداول را کاهش داده و تعداد بیشتری از قلمه ها را به گیاه تبدیل کنید.

امکان قلمه زدن:

مطمین شوید راه تکثیر گیاه آپارتمانی شما، قلمه زدن است.


برای مثال: شیپوری، کالادیوم، برگ گندمی و… در مورد این گیاهان قلمه زدن، روشی بری تکثیر آن‌ها نیست. ابتدا باید طریقه تکثیر آن‌ها را پیدا کنید. توصیه می‌کنیم نام گیاه خود را حتماً به خاطر بسپارید که با یک جستجوی ساده در اینترنت بتوانید راه تکثیر آن‌ها را متوجه شوید.


سایز قلمه:

به دلیل تفاوت در سایز و برگ گیاهان نمی‌توان اندازه دقیق و کلی برای سایز قلمه تعیین کرد، اما تناسب در سایز قلمه را باید رعایت کرد. بدین معنی که اندازه بزرگ و خیلی کوچک قلمه جوانه زنی آن‌ها را با شکست مواجه خواهد نمود.

 

قلمه زدن گیاهان آپارتمانی

 

تعداد برگ قلمه:

در قلمه‌های سبز بالا بودن تعداد برگ باعث افزایش تبخیر قلمه شده و نبود برگ نیز از تغذیه قلمه جلوگیری خواهد کرد. اگر گیاه شما مانند شمعدانی، پاپیتال، ناز یخی، پتوس و… است حداقل یک یا چند برگ روی قلمه‌های گیاهان نگهداری کنید. بعضی ازافراد به منظور محدود کردن رشد برگ‌های همراه قلمه، انتهای برگ‌ها را کمی می‌برند.

 

قلمه زدن گیاهان آپارتمانی


محل برش قلمه:

قسمتی که در خاک قرار می‌گیرد باید بافاصله نیم سانتیمتر از گره ساقه برش بخورد. گره‌ها معمولاً در محل اتصال برگ و یا دارای برآمدگی واضح هستند. این موضوع به این دلیل است که تجمع هورمون اکسین که یک محرک ریشه زایی است در این مناطق بیش از سایر قسمت‌های گیاه می‌باشد.

 

قلمه زدن گیاهان آپارتمانی

 

نحوه برش قلمه:

اگر شنیده باشید همیشه توصیه می‌شود محل برش را با زاویه ۴۵ درجه و به صورت اریب انجام دهید. دلیل این کار افزایش سطح تماس قسمت برش خورده با خاک است که امکان ریشه زایی بیشتر شود. در تصویر بالا که مربوط به قلمه‌های خشبی درختان است که در اواخر زمستان زده می‌شود نحوه برش مناسب مشاهده می‌کنید. لاز م به ذکر است قسمت ابتدایی قلمه نیز در قلمه‌های خشبی دقیقا مشابه قسمت انتهایی در نظر گرفته خواهد شد.


ضدعفونی قلمه:

برای ضدعفونی کردن انتهای قلمه‌ها و جلوگیری از حمله بیماری‌های قارچی می‌توانید از خاکستر چوب و یا حتی دارچین کمک بگیرید. استفاده از قارچ کش‌های شیمیایی در منزل توصیه نمی‌شود.


خاک مناسب برای قلمه:

بافت بستر کاشت قلمه باید بسیار سبک باشد. ضمن اینکه نگهداری در آب نیز یکی از ساده‌ترین روش‌ها محسوب می‌شود؛ اما ترکیب مناسب برای خاک استفاده از خاک برگ و ماسه و یا پیت ماس و پرلیت به نسبت ۵۰:۵۰ است. در گلخانه بیشتر از ترکیب دوم استفاده می‌شود.


محل نگهداری قلمه:

قلمه‌ها به دلیل نداشتن ریشه به راحتی در برابر افزایش دما و نور خورشید آسیب‌پذیر هستند. برای همین بهتر است محل نگهداری آن‌ها را جایی دور از نور خورشید در نظر بگیرید. ضمن اینکه نباید در معرض سرمای کولر و یا گرمای بخاری باشند. در صورتی که قلمه‌ها در آب نیستند بهتر است توسط یک پوشش مناسب و یا اسپری نمودن آب در محیط رطوبت محل نگهداری قلمه‌ها را نیز حفظ کنید.


جهت کاشت قلمه:

دقت کنید ابتدا و انتهای قلمه را گم نکنید و اشتباهاً سر قلمه را در خاک نزنید. در قلمه گیاهانی مانند سانسوریا ممکن است این اتفاق بیفتد.

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: