موفقیت واکسن کرونا شرکت داروسازی فایزر آمریکا مردم جهان را به خلاص شدن از دست این بیماری امیدوار کرده است.
کد خبر: ۲۳۶
۱۰:۰۷ - ۲۱ آبان ۱۳۹۹
خبر موفقیت واکسن کرونا که کمپانی داروسازی فایزر «pfizer» آمریکا آن را ایجاد کرده در حالی دست بهدست میشود که بیماری کرونا مرگبارترین ایام را در بخش اعظمی از کشورها ازجمله جمهوری اسلامی ایران در روزنگار هر روزه تثبیت مینماید.
جلیل سعیدلو دراین باره میگوید: درصورتیکه این دارو بتواند تأییدیههای موردنیاز را بگیرد، روند ساختوساز واکسن دشوار و پیچیده خواهد بود به این دلیلکه در تاریخ بشریت هیچ دارویی تا این اندازه درخواست کننده نداشته و هیچ شرکتی برای تامین این نیاز و تولید انبوه به مقدار تقاضای جهانی دارنده زیرساخت و سرمایهگذاری کافی نیست.
فعلا فقط خبر ساخت واکسن فایزر را شنیدهایم و این خبر در درحال حاضر ارزیابی میباشد و تاوقتیکه سازمان خوراک و داروی ایالات متحده و مراجع در بینالمللی مثل سازمان جهانی بهداشت آن را تأیید نکنند نباید انتظار داشت این واکسن بهتیتر داروی قطعی معالجه بیماری کرونا به مرحله ایجاد انبوه رسد.
دست کم بیشتر از نیمی از جمعیت عالم مستلزم استفاده از این واکسن میباشند براین اساس در شرایطیکه کلیه ظرفیتهای ساختوساز واکسن در جهان در سرویس ساختوساز واکسن کرونا هم قرار گیرند نمیتوان انتظار داشت در زمان کمتر از یکسال واکسن به اندازهای آماده گردد که بتواند این نیازها را تامین نماید.
در صورتیکه واکسن در شرکت فایزر به تولید انبوه رسد بر طرف کردن نیاز عموم کشور تولیدکننده، کشورهای همجوار و کشورهایی که با آمریکا ایالات متحده دارنده روابط نزدیکتری میباشند در حق تقدم قرار میگیرد و بعداز آن این دارو در اختیار کشورهای دیگر و ازجمله کشور ایران قرار میگیرد.
وزارت بهداشت میبایست زیرساختهای موردنیاز برای خرید، حمل و توزیع واکسن COVID-۱۹ را تامین نماید و اقداماتی هم در اینباره انجام یافته است البته «حملونقل واکسن بیماری کرونا به زیرساختهای متفاوتی نیاز دارد ازجمله حملونقل هوایی ویژه که میبایست از الان به فکر آن بود. علاوه بر این میبایست سازوکار توزیع قابل قبولی برای واکسن ویروس کرونا درنظر گرفته شود بدین معنی که واکسن در آغاز میبایست در بین مجموعههای دارنده حق تقدم مانند کادر درمان، سالمندان، اشخاص بالای ۶۰ سال، اشخاص دارنده بیماریهای زمینهای مانند دیابت، فشار خون و...، زنان حامله و بعداز آن بقیه تیمهای جامعه پیشبینی کند.»
علاوه بر این بحث بها دارو، پوشش بیمهای و توزیع مطلوب در میان اشخاصی که بایستی از این دارو استفاده نمایند به طور همزمان با واردات دارو باید به صورت جدی مورد توجه وزارت بهداشت قرار گیرد و از شرایط کنونی برای آن برنامهریزی نمایند.
با نشر خبر تولید واکسن در ایالات متحده سطح انتظارات عموم برای به کار گیری فوری از این واکسن در کشور افزایش پیدا خواهد کرد و این مخاطرهآمیز است: «عموم نباید انتظار داشته باشند زودتر از یکسال آینده شاهد واردات واکسن به ایران باشیم.
خوشبختانه تعدادی تیم علمی درون کشور در حال ساخت واکسن کووید ۱۹ میباشند و برخی از آنان توانستهاند به پروسه آزمایش انسانی واکسن نیز برسند. امید داریم با نتیجه بخش بودن پژوهشهای انجام یافته و تأیید اثرگذاری واکسن داخلی بر اشخاص داوطلب بتوانیم علاوه بر داشتن نیمنگاهی به واکسن خارجی ویروس کرونا نسبت به تولید داخلی واکسن ویروس کرونا اقدام کنیم.»