دکتر مژگان ناقل در اعلام کردوگو با ایسنا، در شروع روز نوجوان بابیان اینکه گرایش به فرآورده مخالف و علاقه با اعتنا به تغییرات بلوغ در نوجوانی امری طبیعی محسوب میشود، خاطر نشان نمود: در سنین نوجوانی هم زمان با پرورش جسمی نوجوان، به جهت عدم رویش کافی در قسمتهایی از مغز، نوجوان ریسک پذیرتر میباشد و تصمیمات ناقصخیس و کارکردهای ضعیفتری دارااست براین اساس ممکن میباشد بسیار ریلکس و گاها به صورت تکانشی سرگرم عشق و علاقه خواهد شد.
کد خبر: ۲۱۸
۰۰:۳۳ - ۲۰ آبان ۱۳۹۹
ایشان این نظر را دارد که حس عشق و علاقه و رابطه با محصول مخالف، تاثیر گذاری و به دست آوردن برخورد از متاع مخالف در تشکیل خودپنداره نوجوان که هستهی نامونشان وی به حساب میآید اثرگذار میباشد، به این ترتیب این ارتباطات به کسب نامونشان نوجوان نیز امداد مینماید.
ناقل خاطر نشان کرد:بعضا از روانشناسان مانند اریکسون معتقدند کهاین احساسات به رابطهها بزرگسالی نوجوان یاری میکنندو از طرفی بخشی از خودشناسی و خویش دور اندیشی نوجوان محسوب میشوند. همینطور در اکثر وقتها نوجوانها این روند فارغ از ایجادمشکل طی میگردد، ولی در حالتیکه پدر و مادر نتوانند شعور بی واسطه و حمایتی از احساسات نوجوان داشته باشند ممکن میباشد باعث به رفتارهای تکانشی مانند فرارو گریز از منزل و... در نوجوان گردد.
عشق نوجوانها را انکار نکنید
این روانشناس بابیان اینکه پذیرا بودن پدر و مادر سبب ساز اطمینان نوجوان و ذکر احساساتش با والدین و آگاهانه طی کردن این مسیر میگردد، افزود: منع این احساسات در نوجوانها منجر میشود آنها نیاز به عشق و علاقه را از راههای غیر منطقی تامین نمایند، به این ترتیب بهتر میباشد پدر و مادر به طور دورادور روی این قضیه محاسبه داشته باشند چراکه انکار این شم نوعی بازدارنده تلقی میگردد و نوجوان را اذیت مینماید.
ایشان با اشاره به اینکه نوجوانها اکثر زمانها در سنین ۱۲ تا ۱۵ سالگی و همزمان با سن بلوغ مشغول احساسات عاطفی میگردند، خاطرنشان کرد: نوجوانها اکثر زمانها شیدا شخصی میشوند که آیتم دقت مردم جای دارد و تصور مینمایند در صورتیکه بتوانند این عشق و علاقه را تجربه نمایند در واقع شایستگی خویش را ثابت کردهاند.
به گفتهی ناقل بهتر میباشد پدر و مادر علاقه نوجوان را بپذیرند و به وی از قابلیت و امکان شکست دراین عشق و علاقه درایت بدهند، همینطور به نوجوان زمان باخت در عشق و علاقه را بدهند تا برای ارتباطات آینده به پختگی رسد، چراکه معمولا عشق و علاقههای زمان نوجوانی در سنین فراتر غیر منطقی به حیث میایند و از فی مابین میروند.
عشق نوجوان الزاما به تزویج ختم نمیشود
ایشان خاطر نشان کرد: پدر و مادر میبایست باخبر باشند قرار وجود ندارد علاقه نوجوانی باعث به وصلت خواهد شد براین اساس در حالتی که نوجوانشان شیدا شد میبایست با وی همچون یک دوست عکس العمل نمایند تا نوجوان بتواند در رابطه احساسات خویش با انها حرف نماید. از طرفی پدر و مادر نباید تصور نمایند نوجوانها اطلاعاتی در چنین قضیههایی ندارند بلکه با اعتنا به بسط تکنولوژی نوجوانها به دور اندیشی موردنیاز رسیدهاند پس چه بهتر میباشد پدر و مادر تحت عنوان منبع موثق در کنار آنها باشند و دادهها مورد نیاز را خودشان در مشت نوجوان قرار دهند.
اهمیت حمایت پدر و مادر در باخت عاطفی نوجوان
این روانشناس این نظر را دارد که پدر و مادر میبایست دورادور بر روی شخصی که نوجوان ان را گزینش نموده است و آیتم اطمینان بود وی آنالیز داشته باشند، از طرفی این بررسی نباید به صورت بدون واسطه و یاور با سرزنش نوجوان باشد چراکه در غایت سبب ساز به غربت نوجوان از خانواده میشود. همینطور اهمیت یاری پدر و مادر به نوجوان دراین مسیر، بعد از باخت عاطفی نوجوان شم میشود چراکه بعضا نوجوانها گاها بعد از شسکت عاطفی و نبود حمایت از جانب پدر و مادر در گیر مشکلاتی نظیر افت تحصیلی، گرایش به اعتیاد و... میشوند.
عشق نباید بازدارنده هدفها آینده نوجوان خواهد شد
ناقل در آخر به ذکر سفارشهایی به نوجوانها پرداخت و اذعان کرد: نوجوانها بایستی آمادگی پذیرش باخت در عشق و علاقه را داشته باشند و به آن تحت عنوان مرحلهای از پرورش نگاه نمایند، بدانند که معیارهای دوست داشتن برایشان در سنین بالا تغییر و تحول مینماید بدین ترتیب نباید فعلا برای معاش آینده خویش تصمیم بگیرند، همینطور میبایست به سیرتکاملای این شم را مدیر نمایند که به هدف ها، تحصیلات و آیندهشان لطمهای وارد نشود.